Gode råd til at få en bedre søvn


Hvis du har det som mange andre danskere, har du prøvet at kæmpe med at sove godt om natten. Og uanset årsagen er dårlig søvn noget af det mest enerverende, når man ligger der med den bedste vilje, og prøver at falde i søvn – men bare ikke kan.

Og ikke bare er det irriterende – det er også usundt, og det slider unødigt på dit helbred.

Bliver du bekymret nu? Det skal du ikke blive, for der er flere veje til at få brudt dit usunde søvnmønster.

Du har flere veje til at sove bedre

Der er mange måder at komme til at sove godt. Vi har valgt nogle af de vigtigste herunder

  • Gå seng på samme tid hver dag: Hvis du lægger dig til at sove på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, forærer du din krop en rytme. Den vænner sig til, at nu er det sovetid, og den indstiller sig på det. Det er ligesom med alle mulige andre gode vaner – den skal arbejdes ind, og blive en rutine.
  • Sov i et mørkt og køligt rum: Undgå lys i dit soveværelse, når du skal sove. Og dit soveværelse på ikke være for varmt. Sov gerne med et åbent vindue, så du samtidig sikrer dig at der kommer frisk luft ind i soveværelset.
  • Undgå blåt lys og beskyt dit syn: Blåt lys fra f.eks. TV og din mobiltelefon aktiverer stoffer i din krop, der gør at du får sværere ved at falde i søvn. Ved at bruge Blue Light Briller får du filtreret det blå lys ud, og bliver ikke længere holdt vågen af dine skærme.
  • Brug øjenmasker: En øjenmaske holder lyset ude, og spænder samtidig blidt om dit ansigt – med samme følelse som hvis nogen holder om dit hoved. Det får dig til at slappe af.

Kom i gang med at sove godt!