Hovedstadens mange fornøjelser – med bus lige til døren


Danmark er et lille land, som alligevel byder på en sand rigdom af forskellige oplevelser og seværdigheder. Skøn og forskelligartet natur, fra det flade Vadehav i Vestjylland til de bakkede istidslandskaber på Djursland, og så er der klippeøen Bornholm, som er helt sin egen. Og så har vi ikke engang nævnt alle de andre smukke, større og mindre øer, som til sammen udgør Kongeriget. 

Kulturelt er der også masser at byde på i Danmark, både i by og på land. Her skal det handle om hovedstaden Københavns tilbud, som i sagens natur er mangfoldige. Vil man gerne opleve nogle af disse, kan det være en stor fordel at tage en bustur til København. Skal man afsted med en større eller mindre gruppe, kan man meget nemt leje en minibus eller en turistbus med chauffør på turen til hovedstaden, for på den måde kan man komme sikkert og ubekymret rundt i den myldrende by. Især hvis man gerne vil besøge flere seværdigheder i løbet af dagen, eller hvis man vil afsted i nogle flere dage og ikke har lyst til at kaste sig ud i det omfattende offentlige transportnet, så er en lejet bus det helt oplagte valg. Og det er her, at VIKINGBUS kommer ind i billedet. VIKINGBUS er jeres perfekte rejsemakker, for her har man stor erfaring med at arrangere busture i Danmark. Hos VIKINGBUS finder I en topmoderne busflåde, hvor der er lagt vægt på sikkerhed og høj komfort. Bussernes indretning kan tilpasses efter jeres behov, så man kan fx trygt tage kørestolsbrugere med. VIKINGBUS sørger for planlægningen af hele turen samtidig med, at alle køre- og hviletidsbestemmelser selvfølgelig bliver overholdt.

Hvad skal I så opleve i København? Byen har flere store koncertsteder, som Royal Arena, Forum og Parken, hvor der på sidstnævnte sted selvfølgelig også spilles fodboldkampe. Københavns eget fodboldhold, FCK, har hjemmebane i Parken, så her spilles der superligakampe, og det er også her, at landsholdet spiller deres kampe, når disse foregår på dansk jord. Der er desuden flere teaterscener i byen, og holder man af opera eller ballet, kan man finde forestillinger på højt internationalt niveau, fx på de store nationalscener. 

Museer er igen en kategori for sig selv. Der er naturligvis de store kendte, fx Statens Museum for Kunst, Glyptoteket og Nationalmuseet, som alle har både permanente og skiftende udstillinger. Her vil vi dog gerne slå et slag for nogle af de lidt mindre, men meget interessante museer, som byen rummer:

Københavns Museum er for få år siden, i 2020, flyttet ind i det komplet nyrenoverede tidligere Overformynderi på Stormgade 18. Alene selve bygningen, oprindeligt fra 1894, er et besøg værd med dens farverige og detaljerede udsmykninger. På Københavns Museum kan man opleve hele byens historie i både lyd, billeder og genstande, og man kan også (på video) møde nogle af de mange forskellige mennesker, der bor i byen i dag.

Frihedsmuseet, som ligger i Churchillparken ved Kastellet, er museet for hele Danmarks modstandskamp under besættelsen 1940-45. Frihedsmuseet blev etableret i 1957 som en gave fra modstandsbevægelsen til den danske stat. I 2013 var en påsat brand skyld i, at museet nedbrændte, men heldigvis lykkedes det at redde langt de fleste genstande. Det blev besluttet at bygge et nyt museum på samme sted, og det nye Frihedsmuseum, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, er præmieret både i 2020 og 2021 for dets særlige og originale arkitektur. 

Turen til København bliver en succes, når man har en god samarbejdspartner med på rejsen. I fortæller, hvilken rejse I kunne tænke jer, og så sørger VIKINGBUS for, at jeres ønsker bliver opfyldt. I bestemmer for eksempel, hvor og hvornår bussen kører og vender tilbage, og man kan selv designe turen og planlægge alle de stop, man ønsker undervejs. På den måde får I præcis den tur, I helst vil have. Måltider undervejs, stræk-benene-pauser eller lignende kan let tilpasses, så fleksibiliteten er i top på alle måder. 

Med en VIKINGBUS er der derfor den højeste garanti for, at rejsen bliver afviklet sikkert og professionelt fra A til Z. I skal blot læne jer trygt tilbage og nyde turen.

God tur og god fornøjelse!