Next level bilferie


Når mange af os kigger tilbage på barndommens bilferier med familien ned igennem Europa, husker vi alle de gode minder. Hvordan vi på bagsædet af bilen kunne følge med i vores forældres samtale på forsædet, mens vi læste tegneserier, spiste slik og skiftevis sloges og pjattede med vores bror eller søster, der var spændt fast i sædet ved siden af. Bilferier er nemlig noget ganske særligt. Det er en måde at komme ned i gear på, inden du lander ved feriedestinationen, som en halv dag i en kaotisk lufthavn med flystrejker og overbookinger ikke kan tilbyde. Du kan dog stadig risikere at høre på barnegråd på en god del af rejsen, men det er i det mindste dit eget barn, der græder.

I disse tider, hvor vi både har fokus på bæredygtige og grønne valg og på den økonomiske inflation, kan det være en god løsning at leje en minibus, når I skal ud at rejse. Det giver mulighed for at samle en lille gruppe af mennesker, I gerne vil rejse sammen med, og på den måde både spare brændstof, parkeringsafgifter og miljøafgifter i de lande, I besøger undervejs på turen. Der er selvfølgelig også en lang række sociale fordele ved at rejse i en gruppe. Børnene kan fx få nogle legekammerater med på turen eller de voksne nogle venner, de kan spille kort og drikke vin med om aftenen.

En hel åbenlys fordel ved at leje en turistbus er, at der følger en chauffør med. I skal altså ikke tænke på, hvem der tager det lange stræk om natten på den tyske Autobahn, eller om Moster Grethe mon har vendt papirkortet på hovedet, når hun skal hjælpe med navigationen. Og så får du frigjort en masse tid til at læse, se tv-serier og film eller høre en god podcast, imens I bevæger jer mod rejsedestinationen.

Vi har lavet en lille liste over aktiviteter, der er hyggelige at lave alene eller sammen med dine medrejsende, når du skal på længere ture.

  • Brætspil i rejseformat – mange af de helt store spilklassikere fås også i rejseformat.
  • Podcast – der findes efterhånden ikke det emne, der ikke er lavet et podcast om.
  • Film og tv-serier – det er efterhånden muligt at downloade film eller tv-serier, du kan se offline, på de fleste store streamingtjenester.
  • Læse en god bog – hvis du ikke er typen, der bliver køresyg, kan du sagtens tygge dig igennem en god feriebog på sådan en biltur.
  • Lytte til lydbog – eller høre den på lydbog.
  • Spise snacks – køresnacks er jo en fantastisk spise, der kommer i mange former.
  • Kigge ud af vinduet – ja, det lyder banalt, men der er masser at kigge på, når man kommer lidt væk fra de vante rammer.